Lading av ladbare kjøretøy

Stikkontaktene i garasjehuset er kun dimensjonert for bruk på motorvarmere, ikke kupévarmere eller lading av ladbare kjøretøy.

Lading av ladbart kjøretøy (eks. elbil og ladbar hybridbil) krever egen kurs og stikk med minst 10 A. Strømkapasiteten i garasjehuset er sprengt og det er ikke mulig å trekke ekstra kurser for lading med dagens kapasitetinntak til bygget. En oppgradering av inntaket og trekking av nye kurser for lading er svært kostbart og trolig ikke mulig å gjennomføre, fordi Hafslund har uttalt at de ikke kan levere mer kapasitet til Romsås.

Det er opprettet 4 stk. semihurtigladestasjoner ved innkjøringen til borettslaget. Disse er reservert kun for bruk til våre andelseiere som har gyldig tillatelse fra styret.

Ladepunktene er av Type 2 og passer de fleste ladbare kjøretøy med slik kabel. Hver stasjon forsyner med 32 A / AC / 7,4 kWh, men det avhenger av bilen hvor mye lading den kan ta imot.

For å få tilgang og tillatelse til ladestasjonene vil andelseier få et bevis som legges i frontruten ved lading, et kort for å aktivere lading og instruks hvordan man reserverer ladetid.

Tilgang til ladestasjoner vil koste kr 400,- per måned per kjøretøy og vil bli fakturert via OBOS. Kostnaden skal dekke investeringer som er gjort og strømforbruk. Prisen vil på sikt justeres dersom forbruket er lavere/høyere enn antatt.

Tilgangen kan bestilles ved oppmøte på styrerommet mandager kl. 18 – 19.

Fra og med 1.11.16 er det ikke tillatt å lade i garasjehuset jf. Husordensreglene. Brudd på dette meldes til styret for oppfølging, slik som andre brudd på Husordensreglene.

Reservere plass på ladestasjonene

Du trenger en Google-konto for å bruke reserveringsskjemaet for ladestasjonene.

Dersom du allerede har en Gmail-adresse har du også en Google-konto, og du kan bruke denne.

Styret må godkjenne tilgangen din før den virker. Dette får du utført på styrerommet, eller ved å sende oss en henvendelse.

Dersom du ikke har en Google- eller Gmail-konto, må du følge stegene nedenfor:

 1. Gå til https://accounts.google.com
 2. Klikk «Opprett konto».
  Du kan klikke «Jeg foretrekker å bruke den nåværende e-postadressen min» på neste side.
 3. Fullfør skjemaet.
 4. Reservere ladestasjon

  Du kan bruke skjemaet både fra datamaskin og mobiltelefon. Vi anbefaler at du laster ned appen Google Regneark (iPhone og Android) for mobil.

  Skjema for å reservere ladeplass
  (tilgang til skjema kan bestilles ved oppmøte på styrerommet mandager kl. 18 – 19)